cannonball adderley

Biografie

In de periode 1944-1948 studeerde hij aan de Hogeschool van Tallahassee (U.S. Navy School of Music), waar hij fluit, trompet, klarinet en altviool leerde spelen en een schoolorkest dirigeerde aan de Dillard High School in Fort Lauderdale (1948-50).

Het was daar dat hij vanwege zijn enorme eetlust zijn bijnaam “kannibaal” kreeg, wat later “Cannonball” werd.

Cannonball was een lokale legende in Florida en had al twee legerbands geleid toen hij in 1955 verhuisde naar New York. Vooral zijn optredens daar met bassist Oscar Pettiford in het Café Bohemia werden een succes. Samen met zijn broer, trompettist Nat Adderley richtte hij nadien het Cannonball Adderley Quintet op, dat niet erg succesvol was maar toch de aandacht wist te trekken van Miles Davis.

Adderley voegde zich in 1957 bij het Miles Davis-sextet, rond de tijd dat John Coltrane de band verliet om bij Thelonious Monks band te gaan spelen. Hij speelde er vanaf einde 1957 gedurende achttien maanden aan de zijde van saxofonist John Coltrane en de pianisten Red Garland, Bill Evans en Wynton Kelly), en is onder meer te horen op de Davis-opnames Milestones en Kind of Blue.

Check deze website >>

Te gek materiaal om van te leren, en menn wat een guy 🙂 Wat een saxofonist 🙂

Check deze held!

Door Patrick Schmidt

Professional Saxophone - Musician - Bandleader