Josh Redman

Ik ben vanaf moment 1 een groot bewonderaar geweest en nog steeds voor Joshua Redman 🙂

Saxofonist Joshua Redman is een van de belangrijkste exponenten van de neo-bop. Deze bolleboos van de jazz studeerde rechten aan de gerenommeerde Harvard University, maar koos uiteindelijk toch voor zijn grote liefde jazz.

Thelonious Monk Competition

Als hij in 1991 de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition wint, gaat het snel met Redman. Hij speelt mee op een album van zijn beroemde, saxofoon spelende vader Dewey Redman en maakt in 1993 zijn debuut-cd. Hierna maakt hij in uiteenlopende bezettingen nog elf albums en speelt ook mee op een aantal befaamde popalbums. In 2007 kwam de cd Back East uit en met die titel verwees hij naar de klassieker Way Out West die zijn voorbeeld Sonny Rollins

Door Patrick Schmidt

Professional Saxophone - Musician - Bandleader