Biografie

blokfluit Pim Jacobs

Met 6 jaar begon ik op school met blokfluit.

Op een dag nam de lerares een klarinet mee, waarna ik (en mijn ouders) meteen besloot te starten met klarinetles.

Mijn ouders kochten voor mij een mooie klarinet (Bb) Böhm, en het oefenen kon beginnen.

klarinet

Op de Eindhovense Muziekschool volgde ik 7 jaar lang een leuke studie klassiek, en gedeelte (3 jaar) lichte muziek. In die tijd speelde ik als eerste lichte klarinettist op de Eindhovense Muziekschool bij Hr. Clement vd. Bulck (Brabants Orkest). Ook nam ik deel van de de harmonie, en de bigband van school waar ik toendertijd samen met Pim Jacobs enkele concerten mocht verzorgen. (een hoogtepunt)


Na de Eindhovense Muziekschool stopte ik met klarinet, en muziek maken, daar ik me stortte op een niet onverdienstelijke zwem-carrière bij PSV & De Reddingsbrigade. De klarinet waar ik mee begon verkocht ik. (Waarvan nu nog steeds spijt! 🙁 )

Mijn zus Angela speelde bij een kapel Unity, en vroeg of ik Sax kwam spelen. Ik zei dat ik dat niet kon, en geen geld had voor een Sax. Dat was geen probleem, dat werd allemaal geregeld. Ik waagde me eraan, daar ik het wel een mooi instrument vond.

sax

Unity vergroeide ik al snel, en een nieuwe kapel met populaire muziek was geboren. Samen met mijn zus Angela, en Wil, Gleen, Hans en vele andere werd er gestart met P.I.A.S. (Play It Again Sam). Een regelrecht (toen) uniek concept. Leuke arrangementen, goede performers leuke optredens maakte dit erg leuk.

Ik begon me te interesseren in lichte muziek zoals pop en jazz, stopte met zwemmen 1 week voor de Europese kampioenschappen, met het uitgangspunt dat ik Saxofonist wilde worden.

vingersVele uren in afgesloten kelders en kamers, en vele lessen en masterclasses verder, is het me gelukt 🙂

Afgelopen jaren heb ik veel gedaan, en bij veel bands mee gespeeld, mooie projecten mogen begeleiden, en met diverse artiesten het podium mogen delen.

Lees hier wat ik voorheen deed >>

Op dit moment ben ik lekker bezig met vele manieren in de vorm van muziek.

Van bandleider, manager, muzikaalleider, saxofonist, backingvocals, leraar, muzikaal concept ontwikkelaar (createur) en arrangeur.

Ik doe te gekke dingen en ben blij dat ik dit mag doen.

Lees hier de actuele dingen die ik op dit moment doe >>

Mocht u meer willen weten, neem dan gerust contact op met mij.

Dank u wel voor het bezoek op mijn website.

Met vriendelijke groet,

Patrick Schmidt (Mr. SaxSupreme)

BG 2013 saxsupreme1